Lars Dybkjær anbefaler seværdigheder i Madrid

Madrid er Spaniens hovedstad og en af de største byer i Europa. Det er et centrum for kunst, kultur og underholdning, så der er meget at lave. Lars Dybkjær har beskrevet byen på sin rejseblog og det er meget inspirationsværdigt. Her får du de bedste tips til Madrid fra Lars Dybkjær.

De bedste monumenter

Der er rigeligt med monumenter i Madrid. Mange af dem er ret majestætiske og umulige at undgå at se. Lars Dybkjær har set nærmere på de vigtigste.

Kongepaladset i den vestlige del af det historiske centrum er et klart højdepunkt. Et perfekt sted at tage billeder, og hvis du har brug for afslapning, kan du sætte dig i de nærliggende haver. Katedralen Almudena ligger også lige op af slottet.

Men glem heller ikke Templo de Debod – et egyptisk tempel, som den spanske stat fik foræret af egypterne, og som nu er sat op i byen. Et fantastisk sted, som Lars Dybkjær tidligere har beskrevet.

Kommer vi tættere på det moderne centrum, så er der den centrale plads Puerta del Sol, der fungerer som mødested for de lokale. Hvis du vil have dig én på opleveren, kan du også tage forbi Plaza Mayor. En historisk plads, der er veldekoreret, og som engang var hjemsted for særlige begivenheder. Mange turister, inklusiv Lars Dybkjær, har tidligere været forbi.

Gode steder at spise

Når vi taler om Madrid, så kommer vi heller ikke uden om gode restauranter og interessant mad. I nærheden af Plaza Mayor finder du Mercado San Miguel – et stort indendørs marked, hvor du kan spise tapas, tortillas og andet godt fra de lokale sælgere. Hvis du kan lide spansk mad, så er det et godt sted at besøge, som Lars Dybkjær også har været forbi.

Madrid huser også verdens ældste restaurant som stadig er aktiv. Den hedder Botín og har været åben siden 1725. Du finder den en smule syd for Plaza Mayor, i nabolaget La Latina.

Ellers kan du tage forbi Salamanca-kvarteret, som nok er det område i Madrid med flest forskellige restauranter. Mange af dem er dyre, men gode. Har du et stort madbudget, så er det umiddelbart stedet at lede, hvis du vil finde en lækker restaurant.

Nattelivet er helt i top

Mange rejsende kan godt lide at få lidt at drikke og nyde nattelivet. Det er lidt anderledes end hvad vi er vant til. Lars Dybkjær nævner, at det er helt i top – men forvent også at det starter sent. I Madrid går man sjældent ud at feste før midnat, og festen kan vare helt indtil næste morgen.

Hvis du vil feste som de lokale, og måske følge samme råd som Lars Dybkjær og andre rejsende, så er det bedst at tage forbi de hippe nabolag Malasaña og Chueca, som klart huser de bedste og mest moderne barer og klubber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *