Epoxy gulv er blevet populære blandt mange virksomheder. Denne gulvtype er oplagt at bruge til industrigulve, da der er et hav af fordele fordele: Gulvet holder længe og tilbyder glimrende skridsikkerhed – desuden er det et forholdsvis billigt gulv at få lagt.

Hvis du vil vide mere om epoxy gulve og samtidig høre lidt om fordelene, så læs med her. Vi vil redegøre for, hvorfor epoxygulve er fantastiske til industri.

Grundlæggende viden om epoxy gulv

Epoxy er en af de foretrukne løsninger, når det kommer til industrigulve. Epoxybelægning benyttes allerede af tusindvis af virksomheder, så det er en populær og velafprøvet løsning, der har vist sig at fungere.

Hvis du ønsker et epoxygulv, vil dit nuværende gulv skulle behandles en smule, inden epoxy lægges ovenpå underlaget. Epoxy er en tokomponenthærdeplast som har et bindemiddel, der hedder epoxyresin. Det tager forholdsvis kort tid at gøre gulvet klart, og derefter er der en kort periode med afhærdning. Et epoxy gulv er billigere end mange andre gulvtyper. Der er altså glimrende økonomisk grund til at vælge denne gulvtype.

Efter gulvet er færdigt vil du have en stabil overflade uden revner og uden svage punkter. Et epoxy gulv kan både lægges i små og store rum. Dog er det mest almindeligt at få lagt et epoxygulv i et stort rum.

Epoxy gulv er et langtidsholdbart gulv

En af de klart største fordele er, at gulvet er langtidsholdbart og at det kan holde til det meste.

Gulvet er skridsikkert og har en høj slidstyrke. Det betyder, at det er modstandsdygtigt overfor tunge ting, der enten står på gulvet eller bliver transporteret rundt i rummet. Gulvet holder også til hårde stød og pludselige belastninger, hvilket let kan ske i en industriel virksomhed.

Normalt holder et epoxy gulv i mange år, uden at det er nødvendigt med reparationer. Epoxygulve har en lang levetid, hvilket gør det til en glimrende investering i det lange løb.

Nemt at rengøre og vedligeholde

Et epoxy gulv er nemt at rengøre. Når gulvet er færdigt, er overfladen balanceret og uden revner. Overfladen er meget rengøringsvenligt, da det er sjældent, at snavs sætter sig fast. Da gulvet samtidig er resistent overfor de fleste kemikalier, kan du også bekymre dig mindre om spild.

Vedligeholdelsen er nem og overskuelig. Epoxy gulve lever op til myndighedernes krav om hygiejne på arbejdspladsen, og så længe overfladen holdes ren, vil der sjældent være nogle problemer.

Især oplagt at bruge i disse industrier

Epoxy kan lægges oven på de fleste overflader, så enhver virksomhed kan vælge at få lagt et epoxy gulv. Men der er selvfølgelig altid steder, der især egner sig, som for eksempel:

 • Lagere
 • Fabrikker
 • Haller
 • Værksteder
 • Garager
 • Offentlige institutioner
 • Kontorbygninger
 • Laboratorier
 • Museer
 • Skoler
 • Sportsarealer

Fordelene er ret universelle. Et epoxygulve er oplagt til ethvert sted, hvor overfladen skal være stærk og holdbar. Da epoxygulve samtidig kan tilpasses til at se godt ud, giver det mening hos en lang række forskellige industrier. Med epoxy får du et stærkt all-round gulv, der giver virksomheden det helt rette underlag.